Trpíte migrénou? Otestujte se na potravinovou intoleranci a zbavte se migrény a bolestí díky správným potravinám

Příběhy lidí s potravinovou intolerancí, kteří se úspěšně zbavili migrény a bolesti hlavy díky správným potravinám

Časté migrény a bolesti hlavy? Za těmito problémy se může skrývat více než jen samotná bolest. Přijít na to, co migrénu způsobuje, může být zpočátku náročné, psychicky i časově, zejména v případě, že vaše bolesti hlavy přetrvávají již delší dobu.

Jestliže nedokážete přijít na příčinu migrény ani na základě vyšetření lékařem, vyzkoušejte test na potravinovou intoleranci. Často jsou hlavními aktéry určité potraviny, které způsobují nepříjemné stavy a potíže. Přesvědčte a ujistěte se, na které potraviny vaše tělo reaguje a co opravdu stojí za bolestí a migrénou.

Fáze eliminace problémových potravin je již následně mnohem rychlejší a nepříjemné stavy plné bolesti dokážou zmizet poměrně okamžitě, jakmile nejreaktivnější potraviny vyloučíte ze svého jídelníčku.

S migrénami a dlouhotrvajícími bolestmi hlavy se přiznaly i ženy Jana a Ivona, které našly úlevu a šanci opět žít plnohodnotný život právě díky testu potravinové intolerance.

Příběh Jany a jejích dlouhotrvajících bolestí hlavy

Jana bojovala s intenzivními bolestmi hlavy dlouhá léta. Po vyšetřeních jí lékařka řekla, že za přetrvávající bolesti hlavy mohou hormonální změny po narození dítěte. „Celý život jsem trpěla bolestmi hlavy, ale mívala jsem je stále častěji, někdy i téměř každý den. Léky proti bolesti časem už přestaly zabírat a bolesti se mi naopak jen zhoršovaly.

Náhodný rozhovor s přítelem, který se otestoval testem potravinové intolerance a měl možnost přijít na kořen problému, Janu přesvědčil o tom, že by test mohl mít pro ni velký smysl. Objednala si test Food Detective, udělala si jednoduchý test a čekala na výsledky. Test ukázal a potvrdil reakci na pšenici, vejce a kravské mléko.

Pro Janu byl výsledek poměrně šokující, ale utvrdila se v tom, že její strava z velké části sestává zejména z mléčných produktů, proto neváhala se do diety pustit ihned.

mléčné produkty a migrény

Jana tyto potraviny ze svého jídelníčku vyloučila a okamžitě si všimla zlepšení příznaků, protože bolesti hlavy se jí ztratily. Kromě toho jí změna přinesla i zdravější a lepší pocit bez jakékoliv tíhy a bolesti.

Přečtěte si více o tom, jak může souviset bolest hlavy a migréna právě s potravinami v předchozím článku zde.

Příběh Ivony a její boj s migrénou během 12ti let

Ivona trpěla migrénami již 12 let. Bylo to hrozné. Nikdy jsem nechtěla nic plánovat a rezervovat předem pro případ, že by se mi migréna objevila znovu, musela tak všechno zrušit a lidí bych pouze zklamala. Migréna dokázala trvat někdy dokonce tři až čtyři dny, což bylo pro mě také velmi frustrující.

Migrény, bolesti hlavy a neúčinnost liekov

Dokud se Ivonin lékař snažil přijít na kořen toho, co neutuchající migrény Ivone způsobuje a snažil se jí pomoci léky na lehčí zvládnutí migrény, Ivona trpěla. Lékaře jsem navštěvovala každých šest měsíců, ale bez toho, abych se dozvěděla příčinu mé migrény.

Migréna ≠ léky

Ivona tak začala pátrat na internetu, kde našla článek o úzké spojitosti mezi migrénou a potravinovou intolerancí. Neváhala a test si okamžitě objednala. Výsledky testu nakonec potvrdily reakci na sójové boby, pšenici, kukuřici, žito, kravské mléko, vaječné bílky a žloutky, ananas, grep, mandle a kešu ořechy.

Sójové boby a potravinová intolerance

K výsledkům byla nejprve mírně skeptická, avšak její zoufalství a dlouhotrvající utrpení, které jí migrény způsobovaly, ji přesvědčili, aby se co nejrychleji těmto potravinám začala vyhýbat. Chtěla se cítit znovu normálně a spokojeně.

Přešel týden, dva týdny a Ivona neměla žádnou migrénu. „Cítím se jako jiná osoba. Cítím se více naživu, víc si vím užívat život s takovou energií, říká Ivona.

Eliminace problémových potravin

Pokud se rozhodnete pro test Food Detective™ nebo Food Print® a výsledky vašeho testu prokáží zvýšené hladiny protilátek IgG, měli byste zvážit přijetí doporučené diety s vyloučením nejreaktivnějších potravin nejméně po dobu tří měsíců. Obvykle se příznaky zlepší do několika dnů nebo týdnů od začátku eliminační diety.

Potraviny se mohou znovu přidat do jídelníčku, přičemž se počítá s nejméně reaktivními potravinami a tolerancí k hodnoceným a opětovně zavedeným potravinám. V případě, že příznaky přetrvávají, problémové potraviny třeba vyloučit úplně.

Při každém testu jsou poskytovány podrobné rady týkající se odstranění a opětovného zavedení potravin do jídelníčku. K dispozici je však i komplexnější příručka na podporu potravinové intolerance, která je plná užitečných rad pro váš osobní dietní plán.