Pestrost potravy je při intoleranci i při její prevenci klíčová

Snažte se o co nejpestřejší stravu. Dopřejte si každý den ovoce, zeleninu a různé zdroje bílkovin, třeba míchaná vejce k snídani, tuňákový salát k obědu a dušené kuřecí maso k večeři. Různorodou stravou zvýšíte příjem důležitých vitaminů a minerálů a snížíte riziko vzniku intolerance na některou z potravin.

Food Detective test v článku Health and Beauty

„Food Detective používám ve své praxi, ukazuje 60 základních potravin a podle mých zkušeností při ,průměrných‘ zdravotních problémech naprosto postačuje.  Lidí, kteří by potřebovali vyšetřit na intoleranci 200 potravin, zase tolik není, a když víte, co hledat, můžete 
jim i ušetřit peníze.“ Kateřina Boesenberg, BHSc., předsedkyně České naturopatické společnosti Vyšla-li vám v testu pozitivně potravina, 

Pokračujte ve čtení…

Bezlepková kuchařka

Lepek je poměrne častá potravina, která spůsobuje problémy. Pokud se ukáže lepek jako pozitivní, nemusí jít vždy jen o celiakii. Neceliakální glutenová senzitivita – poměrně nový pojem – vyskytuje se až u 5% populace a má stoupající tendence. (Kromě typické formy celiakie, atypické formy celiakie, tiché celiakie, potencionální celiakie, latentní formy celiakie vzniká i nový pojem 

Pokračujte ve čtení…

Laktóza nebo mléčna bílkovina?

Intolerance mléka a s ní spojená častá otázka: Jestliže mám v testu pozitivní mléko, znamená to, že trpím nesnášenlivostí laktózy? NE. Nesnášíte mléčnou bílkovinu – kasein kravského mléka. Proto se doporučuje z jídelníčku vyloučit všechny mléčné výrobky, i sýry, včetně těch bezlaktózových. Vhodnými náhradami jsou ovesné, rýžové, kokosové či sójové mléko ale i mnohé další. Určitě 

Pokračujte ve čtení…

Zkušenosti zákazníků nám zaslala Lea Vršecká (osobní trenérka, výživová poradkyně, vícemistryně ČR v bodyfitness)

Jako osobní trenérka a výživová poradkyně se ve své praxi poměrně často setkávám s klienty, kteří za mnou přichází nejen s tím, že chtějí zhubnout, ale také proto, že je trápí různé nespecifické potíže (únava, zácpa, nadýmání, bolest hlavy, retence vody apod.). Tito klienti už za sebou mají často mnohá lékařská vyšetření, která však žádnou 

Pokračujte ve čtení…

JAK SE ZAČÍNÁ NESNÁŠENLIVOST NA JÍDLO

Prvotní příčinou je stres Tělo nedokáže využít jídlo, které není roztřepené na nejmenší komponenty. K tomu slouží v těle trávicí žlázy, které produkují přesné množství trávicích enzymů. Například: TUKY – Spuštěním sekrece žluči ze žlučníku, se mohou rozpustit a rozštěpit tuky. Tímto způsobem mohou projít dál trávicím traktem. CUKRY – Spuštěním produkce inzulínu se zajistí 

Pokračujte ve čtení…

PŘÍPRAVA NA LÉTO: TIPY PRO ŠTÍHLÉ TĚLO DO PLAVEK

Pokud jste jen začali přemýšlet o svém rychle blížícím se létě a o tom, zda se vejdete do loňských bikin, nebojte se, nejste sami! Ještě máte spoustu času na to, abyste se dostali do formy. Pre mnohých je predstava stráviť celý týždeň, alebo dokonca dva, v krátkych plavkách je ďaleko od našej predstavy raja. Pokud 

Pokračujte ve čtení…

UDĚLALI JSTE SI FOOD DETECTIVE TEST – CO TEĎ?

Pokud jste dokončili test, nyní budete potřebovat pomoc k interpretaci výsledků: * V sadě naleznete kartu s výsledky – ta vám pomůže zkontrolovat vaši potravinovou nesnášenlivost * Označte na kartě potraviny, které vám vyšly pozitivně a postupujte podle návodu níže * Mějte kartu s sebou při nákupu pro kontrolu potravin, kterých byste se měli vyvarovat 

Pokračujte ve čtení…

ZAJÍMÁ VÁS, KTERÉ POTRAVINY MŮŽE TESTOVAT FOOD DETECTIVE?

                  Food Detective testuje IgG reakce na tyto potraviny: OBILOVINY kukuřice, tvrdá pšenice, lepek, oves, rýže, žito, pšenice. OŘECHY A LUŠTĚNINY mandle, brazilský oříšek, kešu, kakaové boby, arašídy, luštěniny (hrách, čočka, fazole), sojové boby, ořechy. MASO hovězí, kuřecí, jehněčí, vepřové. RYBY sladkovodní ryby (losos, pstruh), měkkýši (krevety, 

Pokračujte ve čtení…