Pokud Vám test ukázal pozitivní výsledky na pekařské nebo pivovarnické droždí, pak je třeba je vyloučit zcela nebo snížit spotřebu kvasnic na minimum.

Pozn. Pekařské a pivovarnické droždí představují 2 typy stejného organismu, a tedy lidé, kteří reagují na jedny, obvykle reagují i ​​na druhé. Ze všech uvedených potravin je zřejmě nejtěžší vyloučit právě droždí, protože se skrývá v mnoha zpracovaných potravinách, tedy je skutečně důležité plánovat si jídelníček ještě předtím, než začnete s eliminační dietou na kvasnice. Živé kvasinky se používají při přípravě a zpracování potravin, kde se přeměňuje cukr na oxid uhličitý a alkohol. Jsou dobrým zdrojem vitaminu B, avšak ten může být získán i z jiných potravin, jako je maso, ryby, obiloviny, ořechy a tmavá zelenina. Abychom zajistili konzumaci stravy zbavené kvasnic, je třeba vyhnout se jejich přírodním zdrojem, stejně jako těm, které se do potravin přidávají jako přídatné látky. Omezení příjmu cukru ve stravě má ​​také pozitivní účinek tím, že se zabrání růstu kvasinek v trávicím systému.

Náhrada za kvasnice

  • sójovou omáčku můžete nahradit opékaným sezamovým oleje
  • šampanské, Tequila, gin  vodka jsou vyrobeny prakticky bez kvasnic
  • chleby bez použití kvasnic (se sodou) a jiné alternativy, jako jsou Ryvita, rýže, zákusky a dorty z ovsa a žita, perník
  • místo octa používejte citrónovou šťávu